Re: [exim] "Vista Mail" and errors after DATA

Top Page

Reply to this message
Author: Martin Nicholas
Date:  
To: exim-users
Subject: Re: [exim] "Vista Mail" and errors after DATA
Have you tried:

control = no_multiline_responses

P.S: The documentation (4.6x) currently and incorrectly talks about "no_multiline_response", note the lack of an "S".

This MS bug has been around for a couple of years. Beware when testing MS mailers in that:
1. They persist in trying to send mails that you've just deleted from the outbox, using the options you
may have just just changed.
2. Invariably (I believe) they use the user's logged-in name & password to try to authenticate, regardless of what's been set.
Only grudgingly do they then use the given name & password.

I'm about to try upping "smtp_accept_max_nonmail" as I got this in my logs yesterday:
2007-07-18 13:58:31 SMTP connection from [84.71.105.159] (TCP/IP connection count = 1)
2007-07-18 13:58:31 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data (set_id=User)
2007-07-18 13:58:31 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:32 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data (set_id=!!!!!!)
2007-07-18 13:58:32 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:32 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:32 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:32 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:32 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:33 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:33 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:33 auth_ntlm authenticator failed for (Advent) [84.71.105.159]: 535 Incorrect authentication data
2007-07-18 13:58:33 SMTP call from (Advent) [84.71.105.159] dropped: too many nonmail commands (last was "AUTH")

The "set_id=" was correct in the second case. Presumably the password was wrong.
The error message from "Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480" (aka Vista Mail) was along the lines of
"The server unexpectly closed the connection", followed by an incorrect guess as to what might be wrong.

See also my previous posting: "Another Microsoft inspired way to lose mail"

My instant solution: Use Thunderbird! ;-)

--
Regards,

Martin Nicholas.

E-mail: reply-2007@???